Po raz pierwszy zdecydowałem się na marynowanie skrzydełek w jogurcie naturalnym, dodatkowo posiadać on może kilka istotnych składników dzięki którym całość niewątpliwie smakować może wybornie. W moim wypadku powędrowały one na całą noc do lodówki, a kolejnego dnia zostały wprowadzone do pieca na mniej więcej pół godziny (stawiam na 140-150C).

[singlepic id=30 w=320 h=240 float=center]

Składniki:

  • 4 skrzydełka,
  • 5 łyżeczek jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżeczki pikantnego keczupu,
  • pieprz ziołowy

Przy kolejnym korzystaniu z tego przepisu powędruje do marynaty także tabasco/papryczki chilli/ostra papryka/pieprz kajeński, kilka ząbków czosnku, koperek/pietruszka oraz starta cebula. Oczywiście to wyłącznie moje spostrzeżenie.

[singlepic id=31 w=320 h=240 float=center]

Jak widać podałem również frytki, tzatzyki oraz keczup, ot takie zboczenie jeżeli chodzi o pierwszy podany produkt.