11. Pikantne skrzydełka
Po raz pierwszy zdecydowałem się na marynowanie skrzydełek w jogurcie naturalnym, dodatkowo posiadać on może kilka istotnych składników dzięki którym całość niewątpliwie smakować może wybornie. W moim wypadku powędrowały one na całą noc do lodówki, a kolejnego dnia zostały wprowadzone do pieca na mniej więcej pół godziny (stawiam na 140-150C).
[singlepic id=30 w=320 h=240 float=center]Składniki:
- 4 skrzydełka,
- 5 łyżeczek jogurtu naturalnego,
- 3 łyżeczki pikantnego keczupu,
- pieprz ziołowy
Przy kolejnym korzystaniu z tego przepisu powędruje do marynaty także tabasco/papryczki chilli/ostra papryka/pieprz kajeński, kilka ząbków czosnku, koperek/pietruszka oraz starta cebula. Oczywiście to wyłącznie moje spostrzeżenie.
[singlepic id=31 w=320 h=240 float=center]Jak widać podałem również frytki, tzatzyki oraz keczup, ot takie zboczenie jeżeli chodzi o pierwszy podany produkt.