Korzystamy z tego przepisu, albowiem jest niezwykle prosty i co najważniejsze możemy o cieście zapomnieć na 3 godziny. Wystarczy wyłącznie w odpowiedniej kolejności dodać składniki i czekać na efekty.  Zależnie od umieszczenia jabłek może zdarzyć się, że spód będzie ich pozbawiony, a co za tym idzie suchy. Oczywiście nie dla każdego jest to problem, lecz jeżeli istotnie to nie należy się tym zbytnio przejmować, przeciąć w pół i posmarować dolną część dżemem. Można zjeść obie partie równocześnie, bądź osobno. Zapewniam, że w obu wersjach smakuje wybornie. Warto także dodać, że wybór owoców jest tu dowolny.

[singlepic id=27 w=320 h=240 float=center]

Składniki:

  • 5 jaj,
  • 10 dag drożdży,
  • 1 szklanka: cukru pudru / oleju / zimnego mleka,
  • 5 szklanek: mąki.

Dodać w tej kolejności, odstawić na 3 godziny. Wyłożyć na prostokątną dużą blachę, dorzucić owoce. W przypadku kruszonki każdy ma swój sprawdzony sposób, który zazwyczaj robi się już mechanicznie i zwykle ‚na oko’.